zaterdag, januari 27, 2007

Een prachtig bruidspaar.

Een prachtig bruidspaar.

Gisteren zijn Barbara en Gerard in het huwelijksbootje gestapt.
Barbara was echt een prachtige bruid.



Het huwelijk werd voltrokken in de raadszaal van het gemeentehuis in Emmeloord.
De ambtenaar van de burgelijkestand betrok in haar toespraak alle neven en nichten door ze met name te noemen.
Roel mocht het bruidspaar de ringen brengen. De eerste zoen vond de ambtenaar onvoldoende en moest dus dikketjes overgedaan worden.
Daarna kwamen we bijelkaar in de Wipkip te Lutjegeest. Het is een restaurant dat qua sfeer deed denken aan een Deense "kro". Er hangt zoveel meer sfeer dan in moderne restaurants.
Het buffet met allerlei vis- en vleessoorten, salades en nasi met saté was heerlijk. Het toetje werd opgediend met vuurwerk er boven.

De moeder van de bruidegom bood het bruidspaar een beeldhouwwerk aan waarin ze symboliseerde dat we niet alles alleen kunnen doen en vele handen
ons ondersteunen.


Niet alleen Barbara en Gerard hadden de dag van hun leven. Ook Roel, Joaz, Alba, Geo, Jelmer en Marlike genoten van het ongedwongen feest.












's Avonds werd het feest voortgezet met vrienden en vriendinnen van het bruidspaar.
Dat hebben we niet helemaal kunnen bijwonen omdat Annamarie de volgende dag al weer heel vroeg op moest. We vonden het fijn dat wij ook uitgenodigd waren en wensen Barbara en Gerard een lang en gelukkig leven toe.

meer foto's zien te zien in Gerard en Barbara

zondag, januari 07, 2007

Christmas 2006 we had to spend alone. Annamarie had to work, but Christmaseve we were together. It wasn't so sad as it seemed because we knew that Georg and Annett would come. fantastic.

There were no presents under the christmastree this year. We decided that there wasn't anything we wanted.
Every year I decorated the Christmastree with our sons and Bert and Ernie on the background. Annamarie said she liked to trim the tree also very much. So a burden felt off my shoulders. No Bert and Ernie but the result is as you can see A real Danish tree with flags!




But than Georg and Annett arrived. We fetched them from the railway station. They put presents under the tree. We were very happy with those Japanese presents. We both get a christmassock with a lot of different Japanese sweets.We still enjoy every time a bit from it. Annamarie got a Jucata and i got a bottle of very very japanese sake!!! and lot of other nice presents.




On New-Year's eve came Gerhard and Mirjam. This made our the party complete!!
We only were missing Jasper and Yvonne. They phoned to wish us a very happy New Year. In Australië 2007 was started already. We ate a Norwegian meal which was made by Annett and tapas which Annamarie and I made. Of course there was to much food.
The last hours of 2006 Mirjam, Gerhard Annett and Georg spend with their friends in Groningen. It has been a very happy day.

zaterdag, januari 06, 2007

Een minicruise

Donderdag 23 november hebben we samen met Henk en Riekje een minicruise naar Hull gemaakt.De Prince of Hull lag in de haven bij Hoek van Holland. We moesten om 19.00 inchecken. We waren ondanks het drukke verkeer precies op tijd.
Het was een gigantische boot en soms was het moeilijk de weg te vinden. Op de boot kregen we een scandinavisch buffet.


De volgende morgen zouden we met een bus een bezoek aan York brengen. Het Ënglish Breakfast moesten we snel afwerken om die bus te halen. Die kwam pas veel later omdat er een ongeluk gebeurd was.













York is een prachtig stadje met leuke winkeltjes en markten. Ook hebben we de catacomben van de Yorkminster bekeken met behulp van een geluidsbandje waar allerlei wetenswaardigheden op stonden. Voordat we terug gingen genoten we nog van een echte english tea met scones. We waren na hardlopen (we hadden ons in de weg vergist)nog net op tijd bij de bushalte.
Op de terugweg hadden we weer een scandinavisch buffet waarna Henk en ik nog Black Jack gespeeld hebben. Het was natuurlijk de bank die won.

Het was een erg leuk reisje dat je het gevoel gaf dat je er een week tussen uit was geweest.

vrijdag, januari 05, 2007

Herfstvakantie 2006



We hebben de vakantie in Denemarken doorgebracht. Eerst hebben we Ester en Aage bezocht. Zoals altijd was dit erg ontspannend. Na de overheerlijke maaltijden van Ester moesten we wel even uitbuiken.




Al meer dan 30 jaar wilde ik eens het eiland Baagö bezoeken, maar het kwam er nooit van. Deze keer moest het doorgaan. Baagö is een aardig eiland met een paar boerderijen, wat vakantie huisjes en een camping. Je voelt dat het eiland een eigen "cultuur had, al is er het een en ander om economische reden veranderd: de laatste winkel was verdwenen. Wel konden we de school en het het huisje waar Annamaries ouders gewoond hadden nog zien.



Ook hebben we de kerk van het eiland bewonderd. De grafsteen van Henning Pedersen hebben we kunnen traceren. Hij heeft veel om Annamaries vader gegeven. Een boer die naast de kerk woonde vertelde dat hij op hoge leeftijd, meer dan 80 jaar, nog op zijn handen door het dans lokaal kon lopen. (3x!!!)

Terug op Fyn wachtte ons en verrassing. We gingen uit eten. We bestelden wildzwijn. De eigenaar van het restaurant kende Aage goed en maakte er een meer gangen menu van met als achterafje een heel speciaal liqueurtje.
Toen konden we dus weer uitbuiken.

Klik op foto's Baagö als je meer foto's wilt zien.


In Odense hebben we John en Evan van de trein opgehaald en hebben we eerst Bent en Åse en daarna Vibeke een bezoek gebracht. Vervolgens zijn we naar Århus gereden. John organiseerde een sightseeing toer door Århus. In een museum konden we zien hoe een nederzetting van de vroege Denen langs de rivier de Å was ontstaan. Ook de lieve vrouwe kerk was de moeite van het zien waard.


We hebben ook een wandeling gemaakt door de tuinen van Hendrik en koningin Margarethe. De tuin staat vol met beelden. Er stond bijvoorbeeld (een volgens de Denen) een beroemd beeld: "Het ei" van Piet Hein. Dit bleek later een nazaat te zijn van onze Piet Hein (de zeeheld).



klik hier Herfstvakantie 2006 als je meer foto's wilt zien.