vrijdag, januari 05, 2007

Herfstvakantie 2006



We hebben de vakantie in Denemarken doorgebracht. Eerst hebben we Ester en Aage bezocht. Zoals altijd was dit erg ontspannend. Na de overheerlijke maaltijden van Ester moesten we wel even uitbuiken.




Al meer dan 30 jaar wilde ik eens het eiland Baagö bezoeken, maar het kwam er nooit van. Deze keer moest het doorgaan. Baagö is een aardig eiland met een paar boerderijen, wat vakantie huisjes en een camping. Je voelt dat het eiland een eigen "cultuur had, al is er het een en ander om economische reden veranderd: de laatste winkel was verdwenen. Wel konden we de school en het het huisje waar Annamaries ouders gewoond hadden nog zien.



Ook hebben we de kerk van het eiland bewonderd. De grafsteen van Henning Pedersen hebben we kunnen traceren. Hij heeft veel om Annamaries vader gegeven. Een boer die naast de kerk woonde vertelde dat hij op hoge leeftijd, meer dan 80 jaar, nog op zijn handen door het dans lokaal kon lopen. (3x!!!)

Terug op Fyn wachtte ons en verrassing. We gingen uit eten. We bestelden wildzwijn. De eigenaar van het restaurant kende Aage goed en maakte er een meer gangen menu van met als achterafje een heel speciaal liqueurtje.
Toen konden we dus weer uitbuiken.

Klik op foto's Baagö als je meer foto's wilt zien.


In Odense hebben we John en Evan van de trein opgehaald en hebben we eerst Bent en Åse en daarna Vibeke een bezoek gebracht. Vervolgens zijn we naar Århus gereden. John organiseerde een sightseeing toer door Århus. In een museum konden we zien hoe een nederzetting van de vroege Denen langs de rivier de Å was ontstaan. Ook de lieve vrouwe kerk was de moeite van het zien waard.


We hebben ook een wandeling gemaakt door de tuinen van Hendrik en koningin Margarethe. De tuin staat vol met beelden. Er stond bijvoorbeeld (een volgens de Denen) een beroemd beeld: "Het ei" van Piet Hein. Dit bleek later een nazaat te zijn van onze Piet Hein (de zeeheld).



klik hier Herfstvakantie 2006 als je meer foto's wilt zien.

Geen opmerkingen: